Zenekarunk bravúros trombita-harmonika show-val kedveskedik az ifjú pároknak. Színpadi műsor a zenekar művészeivel. Csak kevesek hallhatják trombitán és tangóharmonikán ezeket a zenei csemegéket. Mindez a Leslie Music esküvőzenekar ingyenes ajándéka.

Zenekar választási tízparancsolat

A zenekarválasztás minden rendezvény esetén nehéz feladat, egy esküvőnél sincs ez másképp. Az alábbi lista alapján is vizsgálja meg az esküvő zenekart!

  1. Legyen tökéletes összhang - együtt a zenekar és a közönség, hangzás és színpadkép.
  2. Kell egy biztos alap - erről gondoskodik Gede László a zenekarvezető, zongorista.
  3. Fontos egy kellemes énekhang - Potyondi Tímea az énekesnő.
  4. Szép a precíz díszítés - Vass István a trombitás.
  5. Fontos a megfelelő műsor és struktúra az eseményhez.
  6. Képzettség a biztosíték a színvonalhoz.
  7. Gyakorlás nélkül nincs rutin, de ez nem gátolja a spontaneitást.
  8. Megbízhatóság mindenhol fontos, főleg a nagy napon. 
  9. Folytonosság teszi élővé az eseményt
  10. A megbízható és high tech technólógia elengedhetetlen a profi hangzáshoz . 
A női hang fényesebb, csillogóbb, mint egy férfié. Persze csak akkor, ha az kiművelt és alázatos a zenéhez. Ez elmondható fiatal énekesnőnkről, Potyondi Tímeáról. Saját külföldi és magyar repertoárja teszi még változatosabbá a zenekar műsorát. Az általános műsorban háttér vocal szólamot énekel nagyon jó stílus érzékkel. A zenekari szólamok megszólalását teszi élővé Vass István trombita játékával. Kvalitásai messze túlmutatnak a zenekari játékon, ezért számos dalban szólót játszik.

A zenekarvezető Gede László zongorán, szintetizátoron és tangóharmonikán játsza a biztos alapot. A zenei alapok adaptálása és hangszerelése is az ő munkájának a gyümölcse. A hangszerelés nem kevésbé fontos, hiszen a hagyományos tánczene - ami az este gerincét képezi - a zenekar részéről fokozottan megkívánja a precíz zenekari szólamokat.

A megszólalás ami megkülönbözteti a zenekarokat. A Leslie Music esküvői zenekar kiemelkedően jó, élethű hangzást biztosító szintetizátort használ (Ketron SD1), amely a Bose PAS professzionális hangrendszeren igen csak realisztikusan szólal meg. Hangosításunk sajátossága, hogy a terem bármely pontján ugyan azt lehet hallani, szemben egy hagyományos hangrendszerrel. Aki hallott a BOSE márkáról, az tudja mi is ez. Halk játéknál is tökéletes a frekvenciamenet, tehát lehet hallani a mély, közép és magas tartományokat a terem minden pontján.

Nem szabad megfeledkezni a tangóharmonikáról, mely mára ismét elnyerte méltó helyét az előadó művészetben. Speciális repertoárral rendelkezünk, illetve a műsorunkba "behangszereltük" mi is ezt az újra népszerű hangszert. Több harmonika bravúr szám is műsoron van.

Az esküvői zenekar kivételes felkérések alkalmával vendégművészekkel egészül ki, a leggyakrabban szaxofon/klarinét játékossal és/vagy dobossal. Viczián Gábor - az esküvő zenekar szaxofon klarinét vendégművésze, Zene Akadémiát és Jazz Tanszakot végzett, Szabó "Lacás" - az esküvő zenekar dobosa, a HM Központi Zenekar dobosa.


Gede László az esküvői zenekar alapítója és művészeti vezetője


Zongorán, szintetizátoron és tangóharmonikán játszom. A Zeneakadémia (Csajkovszkíj Konzervatórium) elvégzése után 18 évig vezettem karmesterként a Székesfehérvári Katonazenekart. A szórakoztató zene területén kamatoztatom tanulmányaim során szerzett tudásomat több, mint 15 éve. Ez számomra meghatározza a zenéhez-zenéléshez való viszonyomat, előadóművészi tevékenységemet.

Természetesen az ének el kell, hogy térjen az eredetitől, hiszen azt mi énekeljük mindig élőben (nem playback). Az ének minősége nem vetekedhet az eredeti dalt éneklőével. Nagy gondot fordítunk a megformálásra és igyekszünk tisztán - intonálva - énekelve reprodukálni a dalokat. A dalok személyre és hangszerre történő adaptálása rendkívül pontos, körültekintő, nagy türelmet, hozzáértést és időt igénylő feladat. A zenekarok többsége erre nem fordít kellő energiát. Én nagy műgonddal és szakszerűen készítem ezt el.


Az esküvői zenekar kiváló énekesnője Potyondi Tímea


Zenekarunk hangját ékesíti Potyondi Tímea képzett énekesnő, aki a nemzetközi műsor alappillére. A nemzetközi dallamok angol nyelvűek, de megtalálható a műsorban néhány olasz és spanyol dal is. Természetesen az esküvői zenék területén is otthonosan mozog. Az esküvői zenekar kiváló zenésze. Volt rá példa, hogy műsor közben "ellenőrizték", valóban ő énekel-e. Adottságai lehetővé teszik, hogy többféle stílusban énekeljen. Ez keveseknek adatik meg. Az énektudás, amely gyakorlással és tanulással fejleszthető a zenekarban történő érvényesülést a hangszeres zenei tudás teszi elsajátíthatóvá. A zeneiskolai szolfézs és hangszeres zenetanulás és fúvószenekari gyakorlat az esküvői zenekar tagjaként is hasznos volt. 


Vass István hangszere mestere


Az általa játszott szólamok mind az eredeti dalból készülnek a Leslie Music esküvői zenekar stúdiójában. Az élő trombita játék tesz igazán életszerűvé egy Fiesta vagy egy Apostol dalt. Az esküvői zene hagyományos hangszere a trombita. Zenésztársunk Zeneakadémiát végzett, művésztanár. Jelenleg állami fogadásokon és protokolláris rendezvényeken játszik.

A Monti Csárdás mindenkinek bravúrszámként él az emlékezetében. Különösen igaz ez, ha trombitán hallhatjuk. A Leslie Music esküvői zenekar felvette műsorába trombita szólóként, melynek sokan tapsoltak már az esküvői vacsorák alatt.    Ezen kívül jó néhány nagyívű, kifejezetten trombitára adaptált dalt játszunk. Pl.: Romantikus trombita szóló, Cubalto. A Jamaicai trombitás c. dal, mintha neki íródott volna. A latin zenék igazi ízét, az ütőhangszerek mellet Vass István trombita játéka adja. Pl. La banana, Hasta manana, La Mosca.

Az esküvői zenekar hangszerei és a technika

A zenekar legfontosabb eszköze a szintetizátor. Az általunk használt szinti alapjaiban különbözik a többi szintitől. A KETRON SD1, szinte ismeretlen még a zenészek körében is. Ez a szinti olyan tökéletesen képes "utánozni" az akusztikus hangszereket, hogy legtöbbször a közönség keresi a fuvolistát, a szaxofonost, vagy a hegedűsöket. Megtéveszti még a szakmabelieket is. Ennek köszönhető a már-már teljesen élethű hangzás. Ebben a kategóriában a többi automata-kísérettel ellátott szinti - amivel a legtöbb zenekar rendelkezik - halvány utánzata a KETRON SD1-nek. Erről azok a fiatal párok tudnak mesélni, akik jártak a Leslie Music stúdiójában.

A zenekarok nagy többsége - gondolok itt a kis létszámú formációkra - hangszer meghibásodás esetére nincsenek felkészülve. A Leslie Music esküvői zenekar teljes zenei anyaga Mp3 formátumban is tárolva van, és egy Dension DMP3 lejátszón azonnal folytatható a műsor! Nem kell CD-ért szaladgálni senkinek, hogy folytatódjon a lagzi. A zenekar BOSE PAS erősítő és hangfalrendszert használ, ami jelenleg az egyik legjobb a világon. Természetesen a hangerőt mindig a "helyzethez, teremhez" és a kívánalmakhoz igazítjuk. Egyébként ennek köszönhető, hogy kis hangerőnél is tökéletesen szól a zenekar, ami azt jelenti, hogy az általunk hallott frekvencia tartomány teljes egészében egyenletesen hallható a terem bármely részén. Ez teszi igazán kellemessé, életszerűvé a zenénk hangzását.

Ne gondolja, hogy ez egy laikus számára nem hallható különbség! Legfeljebb nehezen megfogalmazható, de érezhető.  A Leslie Music esküvői zenekar stúdióban 2 db Behringer TRUTH B2031 lehallgató monitort használunk a beállításokhoz, illetve a tanuláshoz. A BOSE PAS "személyi erősítő rendszer" alapjaiban változtatta meg a hangosítást.